Skip links

Mazelen

Lees voor
Voiced by Amazon Polly

Er zijn steeds meer uitbraken van mazelen in Europa. Ook in Nederland, in de omgeving van Eindhoven, heeft een aantal mensen mazelen. Mazelen is een zeer besmettelijke infectieziekte waar kinderen maar ook volwassenen heel ziek van kunnen worden. Daarom is sinds 1975 de vaccinatie tegen mazelen in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) opgenomen. Omdat de vaccinatie­graad van de BMR-vaccinatie (tegen bof, mazelen, rodehond) landelijk onder de 95% is, neemt de kans op een uitbraak toe.

Tijdens de afspraak met 14 maanden bieden we onder andere de BMR-vaccinatie aan. Dit is de beste leeftijd om je kind zo goed en zo lang mogelijk tegen de mazelen te beschermen. Heb je deze afspraak al gehad en is je kind niet gevaccineerd? Neem dan contact op met het CJG.

Na 1 BMR-vaccinatie is 95% van de gevaccineerde kinderen beschermd. Na 2 prikken is dit 99%. Deze tweede vaccinatie biedt het CJG aan in het jaar dat je kind 9 jaar wordt.

Zie voor meer informatie: Mazelen – Een prik? Zo gepiept! (eenprikzogepiept.nl) 

Heb je vragen over vaccineren en mazelen neem dan contact op met: CJG Rijnmond – Contact met CJG Rijnmond

This website uses cookies to improve your web experience.