Skip links

Stand van zaken Coronavaccinaties

Lees voor
Voiced by Amazon Polly

Er is de laatste weken veel in het nieuws over de Coronavaccinaties. Het advies van uw huisarts is om een vaccinatie te gaan halen zodra u hiervoor uitgenodigd wordt. De kans om ernstig ziek te worden van Corona is veel groter dan het kleine risico op ernstige bijwerkingen. We hebben voor de verschillende leeftijdsgroepen op een rij gezet hoe het er nu voorstaat.

Geboortejaar 1951 of eerder
U kunt een afspraak maken voor een vaccinatie via de GGD. Hiervoor hoeft u niet te wachten totdat u een brief krijgt, u kunt al digitaal een afspraak maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Als uw gezondheid te zwak is om naar de GGD te gaan, neem dan contact met de huisartsenpraktijk op. 

Geboortejaar 1952 tot en met 1955
U wordt nog via de GGD opgeroepen voor een vaccinatie, het is nog niet bekend wanneer. Waarschijnlijk zal dit tussen nu en eind mei gebeuren. De huisartsenpraktijk heeft nog AstraZeneca vaccins beschikbaar. U kunt contact met ons opnemen als u op korte termijn dit vaccin wilt krijgen. 

Geboortejaar 1956-1960
U bent via de huisartsenpraktijk opgeroepen om een AstraZeneca vaccin te ontvangen. We hebben nog vaccins beschikbaar. U kunt via de app of door de assistente te bellen contact met ons opnemen als u op korte termijn dit vaccin wilt krijgen. Er zijn mensen die liever een vaccin van een ander merk willen ontvangen. Het is nog niet duidelijk of en wanneer dat kan. Ons advies is om op korte termijn een prik met het AstraZeneca vaccin te nemen.

Geboortejaar 1961 of later
Er is nog geen duidelijkheid over wanneer u een coronavaccinatie kan krijgen.

This website uses cookies to improve your web experience.